Framkalla foton på nätet

Det finns idag en mängd olika aktörer på den svenska och den internationella marknaden som kan framkalla foton på nätet. Här går vi översiktligt igenom några av dessa aktörer så att du skall få en bra bild över dessa.

De bästa tjänsterna för fotoframkallning

100 gratis!
Mycket bra och smidig tjänst, snabb uppladning och bra bildkvalitet.
Recension
100 gratis!
Bra sajt med många och bra redigeringsmöjligheter
Recension
50 gratis!
Snabb uppladdning och bra bildkvalitet
Recension
20 gratis/g!
Helt okej sajt, något rörig men bra bildkvalitet.
Recension

FUJI direkt

Framkalla dina foton på nätetDen kanske största tjänsten idag för att framkalla foton på nätet är FUJI direkt. Här skaffar man först ett konto och kan sedan med hjälp av en java applikation ladda upp sina bilder enskilt eller i album. Vi har själva använt FUJI direkt vid ett flertal tillfällen och har ännu aldrig haft anledning att klaga på tjänsten.

Photobox

Photobox fungerar ungefär likadant som Fuji Direkt. Man skaffar ett konto (vilket är gratis) och kan sedan ladda upp sina bilder via en java-applikation. Till en början hade vi lite svårt att installera denna applikation i Firefox men det fungerade enkelt i Internet Explorer. Detta är nog inget vanligt fel men det kan vara värt att vet ifall du har problem att få igång applikationen där du laddar upp bilderna. Photobox har ett snyggt användargränssnitt med möjlighet till redigering av bilderna online och att se bildspel av sina uppladdade bilder!

 • Gå till Photobox
 • Läs vår recension.

Snapfish

Snapfish är framförallt kända för sin höga kvalitet på de bilder du framkallar. Visserligen har även de ett gratiserbjudande för de första 50 bilderna men är sedan marginellt dyrare. Frågan är om det är värt det för högre kvalitet? Detta måste du självklart avgöra själv. Anmäl dig gärna till ett kont på snapfish och se efter själv hur du tycker det fungerar!

Foto.com

Detta är en internationell sajt som nu även finns Sverige. Här kan du framkalla foton på nätet utan att skaffa konto. Sajten har många erbjudanden bland annat 20 klassiska utskrifter gratis. Det går även att skaffa ett konto även hos Foto.com. Det märks att sajten är omgjord från en internationell mall då svenskan i vissa avseenden är något förvirrande. Det som är bra med denna sajt är alla de erbjudanden som finns med möjlighet till prisvärda produkter.

 • Gå till Foto.com SE
 • Läs vår recension.

Framkalla foton på nätet – fakta och information

Under de senaste årens intåg av internet och framförallt bredbandets intåg har det öppnats upp möjligheter när man vill framkalla foton via nätet. Skillnaden är förstås stor från för bara några år sedan då allt detta gjordes analogt. Man tog sina bilder och lämnade sedan in dem till fotobutiken som med hjälp av vätskor och exponeringsmaskiner framkallade bilderna. Detta tog alltifrån några dagar (om man betalade mer) till veckor och månader. Idag är denna process både billigare och enklare. Det enda som behövs är en egen digitalkamera, en internetuppkoppling och att spendera lite tid framför datorn. Svårare än så är det inte. Intressanta länkar för den fotointresserade:

Nätets största aktörer för att framkalla foton

Idag finns det mängder av tjänster där du kan framkalla fotografier. De tjänster vi skriver om här på framkallning-bilder.se är några av de allra största och mest använda. Några av dessa är Fuji direkt, Photobox, snapfish och Foto.com. Alla dessa tjänster är väl använda och vi använder dem själva.

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • del.icio.us
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *